Džonson: Putin kao Hitler, Zaharova: Zastrašujuće

Britanski minsitar spoljnih poslova Boris Džonson ocenio je danas da predsednik Rusije Vladimir Putin koristi Svetsko prvenstvo u fudbalu za poboljšanje imidža Rusije i složio sa jednim od poslanika da to podseća Hitlerovo korišćenje Olimpijskih igara 1936. godine u Berlinu.

„Da, mislim da poređenje sa 1936. godinom apsolutno stoji“, rekao je Džonson pred članovima britanskog parlamenta, prenosi Rojters.

Sa druge strane, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je, reagujući na tu izjavu, da je Džonson zatrovan mržnjom i besom i da je zastrašujuće da neko takav predstavlja nuklearnu silu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

DžonsonZaharova
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Ena

    Ne znaju zapadnjaci a ni amerika da svet-narod voli ono sto se najvise mrzi.Zar oni koji toliko mrze Putina mogu da stvaraju mir u svetu.Ti koji su nekada bili osvajaci, ratovali daleko od domova svojih, isli da zauzimaju kolonije , pljackali i sta sve jos.Sada je nastupila svetska kriza, ne sada vec unazad tridesetak godina zapravo od kada je amerika krenula da izaziva ratove po arabiji i kod nas.Oni znaju da samo Kina i Rusija nece osetiti tu svetsku krizu a upravo tamo ne mogu nista da poremete.Mogu jedino ono sto i rade da laprndaju o ovom ili onom sto ojacava Rusku legendu“Putka“. Razocarala sam se u britance.Zive u nekom proslom 18 veku, i kada dodju u 21 nece vise biti u krizi i nece nikoga morati da mrze.

  • Lazar

    Isfustrirani maloumnik,čovjek koji pod direktivom Amera sve ovo i govori..On ne shvata da je RUSIJA sila kojoj ništa ne mogu ,pa im ostaja da kevkeću a to kevkevćanje govori samo o njima i njihovoj kvazi demokratiji..Putin je vanzemaljac u odnosu na sve presednike država izuzimajući normalno presednika KINE..Ovaj i prijed nije znao šta priča,Jedno priča pred PUTINOM drugo kad je u Englesku ili negde u EU.Sa ovim govori da i te kako se plaši gosp.PUTINA .Pas laje od straha pa tako i ove isfustrirane reči su izgovorene od jednog bezumnog čoveka!!!

  • marko obradovic

    Gospodine, bas ste nasli da kazete da Putin podseca na Hitflera. Pre svega nema brkove niti ima tamnu kosu, a ostalim poduhvatima da ne govorimo. Ne znam da li ste ovo rekli iz neznanja istorije ili cinizma. U svakom slucaju za jednog diplomatu Velike Britanije vrlo, vrlo ruzna poruka na svetskom nivou.