Eklston pregovara sa otmičarima za spas tašte

Niko ne zna u kakvom je zdravstvenom stanju žrtva. Otmičari su, kako pišu brazilski mediji, stalno u kontaktu sa Bernijem Eklstonom (85), ali nisu mu ponudili nikakav ‘dokaz’, čak nisu dali ni da se Aparesida Šunk (67) javi barem telefonom.

Vlasnik Formule 1, koji je 4. najbogatiji čovek u Velikoj Britaniji, navodno je u intenzivnim pregovorima sa grupom otmičara kako bi što pre spasio taštu. Šuška se da je policija Berniju savetovala da ne daje izjave kako ne bi naljutio ljude koji Aparesidu još od petka poslepodne drže na nepoznatoj lokaciji.

– Šunk je nestala blizu porodične kuće u naselju Interlagos u Sao Paolu. S obzirom na to da nije reč o bogataškom naselju, opravdano sumnjamo kako su je otmičari oteli jer su znali da je, nakon što joj se kćerka Fabijana Flosi 2012. udala za Bernija, postala deo Eklstonove porodice – rekao je izvor blizak brazilskoj policiji.

Grupa nepoznatih ljudi za Aparesidino oslobađanje traži čak 36,7 miliona dolara. To je najveća suma koju su ikad zahtevali u Brazilu. Otmice u Sao Paolu nisu retkost. Nekad ih je bilo čak 27 u danu, ali taj broj se smanjio nakon policijskih akcija u favelama, najsiromašnijim zloglasnim brazilskim kvartovima.

Zbog Aparesidinog nestanka mnogi bogataši su već počeli da otkazuju dolazak na Olimpijske igre, koje počinju 5. avgusta. Strahuju za sopstvene živote, a situacija se samo pogoršala nakon što je u javnost procurila informacija da brazilski policajci i vatrogasci zbog ekonomske krize ne dobijaju platu pa se nikome od gostiju ne može garantovati sigurnost. Nedavno je u vazdušnoj luci u Rio De Žaneiru osvanuo transparent sa natpisom ‘Dobrodošli u pakao’, što je samo povećalo osećaj straha.

Novozelandski i brazilski sportisti su pre nekoliko dana prijavili da su ih oteli ni manje ni više nego brazilski policajci. Naterali su ih da uđu u njihov civilni auto i odvezu se do prvog bankomata i da im predaju sav novac koji imaju na računu.

– Verujemo da će se Aparesida vratiti kući živa i zdrava. Javnost inače ni ne zna za većinu otmica u Brazilu, ali kriminalcima je očito u interesu da mediji o ovoj pišu. Računaju na to da će im Berni dati novac kako bi izbegao pritisak javnosti – pišu brazilski mediji.

Eklston je 2012. bio spreman da plati 200.000 funti izvesnom Martinu Pekamu, koji je pretio da će mu oteti kćerku Tamaru. Policija ga je uhapsila, a ispostavilo se da mu je trebao novac za finansiranje sopstvenog venčanja.

Bernijeva starija kćerka Tamara (32) zna kako je biti na meti kriminalaca.

“Kada su mi pre četiri godine pretili otmicom, postala sam paranoična. Bojala sam se da izađem iz kuće bez pratnje. I dan danas zbog toga imam traume”, izjavila je Tamara Eklston, a prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Berni Eklstonotmicatašta
Komentari (0)
Dodaj komentar