Eksplozija blizu vojne baze – najmanje 13 mrtvih

U eksploziji koja se dogodila danas u blizini vojne baze poginulo je najmanje 13 osoba, a minibus koji je prevozio civile potpuno je uništen, saopštila je vojska Somalije i dodala da su meta napada bili vojni zvaničnici koji su u tom trenutku napuštali vojnu bazu, prenose agencije.

Kako se navodi, bomba je bila podmetnuta u kolima u blizini baze, a novi vojni komandir koji je napuštao bazu nakon preuzimanja funkcije, preživeo je napad, prenosi AP.

Poginulo je najmanje pet vojnika i osam civila koji su se nalazili u minibusu, a odgovornost za napad preuzela je islamska ekstremistička organizacija Al Šabab, prenosi Rojters.

„Napad je bio usmeren na vojne zvaničnike, ali su oni srećom izbegli napad, jer se njihov automobil okrenuo u poslednjem trenutku. Minibus koji je prevozio cvivile u potpunosti je uništen i za sada ne možemo da saopštimo precizne podatke o posledicama napada“, rekao je major Abdikadir Husein.

Predsednik Somalije Mohamed Abdulahi Mohamed zamenio je prošle nedelje šefa bezbednosti i pozvao borce al Šababa da se predaju u roku od 60 dana, a u zamenu će im omogućiti obrazovanje i poslove.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

eksplozijasomalijavojna baza
Komentari (0)
Dodaj komentar