Eš: Rusija produbljuje građanski rat u Siriji

Rusija produbljuje građanski rat u Siriji gađanjem položaja sirijske opozicije, izjavio je američki sekretar za odbranu Eš Karter.

On je uporedio napore Moskve da pruže podršku sirijskom predsedniku Bašarau Al Asadu njihovim vezivanjem za brod koji tone, preneo je Rojters.

„Sprovođenjem vojne intervencije u Siriji na ciljeve umerenih grupa, Rusija je produbila građanski rat“, rekao je Karter tokom posete Španiji.

Rusija je pokrenula vojne operacije protiv IS u Siriji, a rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su mete vojna oprema, komunikacije, skladišta oružja, municija i gorivo.

Kako je rekao pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov, glavni zadatak ruskog vazduhoplovstva u Siriji je borba protiv terorizma i podrška legitimnim sirijskim vlastima u antiterorističkim naporima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Eš Karterrusijasadsirija
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Hunija

    Gospodo Ameri i američki trabanti, da li uopšte znate šta govorite? Vaše izjave su prave nebuloze. Američki avioni mesecima „bombarduju“ položaje ISIS-a bez ikakvih efekata na terenu. Znači, americko bombardovanje je „bombardovanje“ ze medije i zavaravanje javnosti, jer vaš cilj je rušenje Asada pre svega. Američko bombardovanje sirijske teritorije, bez obzira na to što „bombarduju“ ISIS, jeste nelegalno, jer legalna sirijska vlda nije njih pozvala. Rusko bombardovanje, ne samo protiv ISIS-a već i bombardovanje svih režimskih protivnika, jeste legalno, jer Rusi su pozvani.

  • Kalimero

    Ha,ha,ha. Produbljuje Rusija rat. A vi ste ga riješili tako što ste doturali teroristima oružje misleći da tako odstranite ASADA i da dovedete marionete na vlast i otimate naftu kao u Libiji, Iraku. Mi Srbi znamo kolko ste velikodušni i kako radite. Nažalost, to ne pali kod PUTINA. Možete pričati preko CNN-a, Bi-Bi-Si-ja i drugih medija šta hoćete. Cio svijet zna šta ste hteli i umjesto da uništavate ISIS-državu, vi ste joj doturali oružje i davali logističku podršku. Nije svijet lud da ne vidi to i koje su vam namjere. Sreća što postoji Rusija, a nadam se da će joj se pridružiti uskoro i KINA, da reše ovu vašu igru u Siriji koja traje 4-5 godina i sa kojom ste pokrenuli ovu hordu izbjeglica ne bi li udaljavanjem toliko ljudi lakše došli do vama željenog cilja. No, ne razumijem Evropu koja sve ove vaše zavrzlame prećutno odobrava!!!