EU hitno sprema drugi paket sankcija protiv Rusije

BRISEL – Predsednik Evropskog saveta, Šarl Mišel, pozvao je na prekid vojnih dejstava u Ukrajini i najvio da je drugi paket sankcija EU protiv Rusije već u ”hitnoj pripremi”.

”Besmislena patnja i gubici života civila moraju da stanu. Evropa je uz Ukrajinu i njen narod i nastaviće da piža podršku. Politički je dogovoren drugi paket sankcija koji će imati teške posledice. Novi paket je već u hitnoj pripremi”, napisao je Mišel na Tviteru.

Dolazeći na vanredni sastanak Saveta EU na kome bi trebalo da se finalno odobri novi paket sankcija koje je EU usvojila zbog vojne intervencije Rusije na Ukrajinu, šefovi diplomatija EU se takođe podržali rad na novim sankcijama protiv Moskve, ali i Belorusije.

Ministri spoljnih polova Luksemburga, Žan Aselborn, dolazeći na sastanka Saveta EU kaže da se zalaže za usvajanje što jačih sankcija u drugom paketu, ali i dodavanje trećeg paketa sankcija.

Sa njim se složio i ministar spoljnih poslova Fancuske, Žan Iv Ledrijan, koji je posebno podvukao važnost širenja restriktivnih mera na oligarhe i Belorusiju.

”Prvi paket sankcija usvojen je u Parizu u utorak. Drugi ćemo odobriti danas. Ali to nije dovoljno. Treba nastaviti”, kaze Lendijan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar