EU: Lideri ZB potvrdili posvećenost reginalnoj saradnji

BRISEL, 18. maja ( Tanjug) – Iz Evropske diplomatske službe poručuju da je večera lidera sa Zapadnog Balkana održana večeras u Briselu protekla u otvorenoj i iskrenoj atmosferi, a da su učesnici strateški razmotrili ubrzanje reformi i jačanje pozitivnijieg narativa u regionu i oko njega.

”Učesnici su se složili da je integracija Zapadnog Balkana u EU ključni strateški cilj i da je u zajedničkom interesu Evropske unije i regiona”, navodi se u saopštenju Evroske spoljnopolitičke službe.

U EEAS navode da je večera šest lidera sa Zapadnog Balkana održana u organizaciji šefa diplomatije EU Žosepa Borelja, a da je u razgovorima učestvovao i komesar za proširenje EU Oliver Varheji.

“Lderi sa Zapadnog Balkana potvrdili su snažnu posvećenost regionalnoj saradnji i složili se da će se i dalje baviti globalnim izazovima, poput pandemije Kovid-19”, dodaje se u saopštenju.

Zaključuje se da je u pitanju oživljavanje tradicije neformalnih sastanaka sa liderima Zapadnog Balkana i da će se ovakvi događaji nastaviti i ubuduće.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar