EU sprema oštar odgovor Americi – evo o čemu se radi

Zvanični Brisel priprema oštar odgovor Sjedinjenim Državama ukoliko zvanični Vašington nastavi sa dalekosežnim novim sankcijama protiv Rusije koje pogađaju evropske kompanije, piše danas britanski list Fajnenšel tajms (FT).

Predsednik Evropske komisije Žan Klod-Junker apelovao je da se pod hitno razmotri način na koji će Brisel odgovoriti ukoliko se evropske energetske kompanije ili druge evropske delatnosti nađu na udaru sankcija o kojima trenutno diskutuje Kongres SAD.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

eusad
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • vlada

    Južni tok NE može NE dozvoljava Nemačka a Severni koji se pravi ( za Nemačku) MOŽE!? Kakav lopovluk! Sankcije prema Rusiji svima sem Merkelovoj!? E sada je kraj! Inače „oštar odgovor“ sigurno NEĆE dobiti od Evrope (Poljska, Mađarska…) nego od Nemačke i njenih kolonija! Nemačka (Merkel-Šulc) dobijaju po zasluzi (gubitak Britanije, uskoro Poljske….) pa će im se drskos i postavljanje pravila drugima vratiti. Hoćeš energente-može od Amerike po njihovim uslovima da vide kako je to. P.S. da spreme milijarde što duguju Americi za odbranu! Lopovluk režima Merkelove izlazi na videlo!

  • milovan

    Ma tosu price za javnost. EU je protiv sankcija od pocetka.Ali kada se god glasa o produzenju ssnkcija oni uvek podignj ruku i daju svoj glas iako ako jedna drzava ne da saglasnost sankcije se suspenduju.Sve su to lazljivi nikogovici.

  • Balkan

    Pa to je bar jednostavno ukinite vi sankcije Rusiji i uvedite sankcije Americi kao odgovor. Ovako cete samo jos vise pokazati koliko ste zavisni od Amerike a ovamo pricate o EU i zajednici naroda koja treba da bude snazna i ekonomski nezavisna. Idi begaj.