Evo kako je jato ptica posvađalo Severnu i Južnu Koreju

Severna Koreja optužila je danas Južnu Koreju da je ispalila više od 450 mitraljeskih metaka na „jato ptica“ ranije ove nedelje odbacivši time kao izmišljotinu tvrdnje Seula da su ispalili upozoravajuće hice zbog objekta koji je nadletao granicu.

Severnokorejski Generalni štab nazvao je južnokorejsku akciju „nesmotrenom vojnom provokacijom“ usmerenu ka promovisanju neprijateljstava prema Pjongjangu i održavanju sukoba na Korejskom poluostvru, preneo je AP.

Južnokorejski vojni zvaničnici prvobitno su u utorak smatrali da je u pitanju dron koji je poslat iz Severne Koreje, a onda su u sredu saopštili da je neidentifikovani objekat, koji je preleteo sa teritorije Sevene Koreje na teritoriju Južne Koreje najverovatnije bio balon u kome su se nalazili propagandni leci.

Portparol severnokorejske vojske rekao je za Korejsku centralnu novinsku agenciju da je „misteriozni leteći objekat bilo samo jato ptica na nebu“, navodi se u saopštenju Pjongjanga.

Severna Koreja ispalila je u utorak neidentifikovani objekat preko granice sa Južnom Korejom, a južnokorejska vojska je saopštila da je ispalila pucnje upozorenja u pravcu tog objekta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

jatojato pticajuzna korejapticeSeverna Koreja
Komentari (0)
Dodaj komentar