Evroposlanici u Međunarodnoj posmatrackoj misiji u Srbiji

BRISEL, 31. marta ( Tanjug) – Delegacija od sedam poslanika Evropskog parlamenta biće deo Međunarodne izborne posmatračke misije u Srbiji.

Njihov posao je da procene da li će predsednički i vanredni parlamentarni izbori 3. aprila biti sprovedeni u skladu sa međunarodnim obavezama zemlje i nacionalnim zakonima, najavljeno je danas u Briselu.

Delegacija Evropskog parlamenta boraviće u Srbiji od 31. marta do 4. aprila, a pred izbore sastaće se sa kandidatima, partiijama, srpskim zvaničnicima, izbornim administratorima kao i predstavnicima civilnog društva i drugih zainteresovanih strana.

„Zajedno sa mojim kolegama razmotrićemo sve aspekte izbora, uključujući pravni okvir, izbornu administraciju, žalbe, političko okruženje i izbornu kampanju, učinak medija, položaj nacionalnih manjina i učešće žena“, rekao je šef delegacije, holandski poslanik Tejs Ruten.

U delagaciji Evropskog parlamenta je i izvestilac za Srbiju Vladimir Bilčik.

Po završetku misije, delegacija će učestvovati 4. aprila na zajedničkoj konferenciji za novinare koju će održati Međunarodna izborna posmatračka misija, na kojoj će biti predstavljeni preliminarni zaključci o izbornom procesu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar