Fajon, Varheji, Bilički 6. i 7. februara u Beogradu

PRAG – Poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon najavila je da će 6. i 7. februara sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheijem i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom posetiti Beograd.

To će, kako je saopštila za Radio Slobodna Evropa (RSE), biti prilika da se „detaljno razmotre sva aktuelna politička dešavanja”.

“Imala sam uvid u Predlog zakona o smanjenju izbornog praga i svakodnevno pratim političku raspravu o toj temi“, navela je Fajon u pisanom odgovoru za RSE podom predloga da se izborni cenzus spusti sa pet na tri procenta.

Fajon, koja je i predsednica Odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i EU kaže da će parlamentarni izbori u Srbiji značajno obeležiti dalji proces proširenja EU na zemlje Zapadnog Balkana.

„Želim da Srbija i njeni građani napreduju na konstruktivan i smiren način bez negativne ili nacionalističke retorike, kako bismo postigli najbolje moguće rezultate za dobrobit svih u našim razgovorima kojima posreduje Evropska unija“, zaključila je Fajon.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar