FBI pretražio kuću Pola Manaforta

Agenti FBI pretresli su kuću nekadašnjeg šefa predsedničke kampanje Donalda Trampa Pola Manaforta i zaplenili dokumenta i druge materijale, rekao je danas Manafortov portparol.

Portparol Džejson Melouni je rekao da su agenti 26. jula u zoru došli sa nalogom za pretres a da je Manafort „kao i uvek“ saradjivao sa njima, preneo je list Vašington post (Washington Post).

Manafort se nalazi pod istragom FBI zbog svog poslovanja u Ukrajini i rada za bivšeg predsednika Viktora Janukoviča a predmet je istrage specijalnog tužioca Roberta Mulera u okviru istrage o navodnom ruskom mešanju u američke izbore i saradnji s Trampovim saradnicima.

Manafort poriče bilo kakvo kršenje propisa i saradjivao je s kongresnim odborima koji su istraživali mešanje u izbore. On je pravosudnom i obaveštajnom odboru Senata SAD dostavljao dokumentaciju.

Vašington post navodi da je u nalogu za pretres stajalo da ima razloga da se veruje da bi Manafort pokušao da prikrije neke dokaze od istražne porote.

„Ako je FBI hteo dokumenta, trebalo je samo da pita i Manafort bi ih predao“, rekao je jedan savetnik blizak Beloj kući.

Manafortovi prijatelji se boje da će Muler pokušati da protiv njega izgradi slučaj nevezan za kampanju 2016. godine da bi ga naterao da da informacije o drugim ljudima iz Trampovog najbližeg okruženja u zamenu za manje optužbe, navodi Vašington post.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar