Francuska za brzi izlazak Britanije iz EU

Ministar finansija Francuske Mišel Sapen insistira na brzom izlasku Velike Britanije iz Evropske unije, odbacujući spekulacije da se Bregzit možda nikada zaista neće dogoditi.

U izjavi za televiziju Frans-2, Sapen je rekao da „nema razlike“ izmedju Francuske i Nemačke kada je u pitanju redosled povlačenja Britanije iz EU, mada izgleda kao da se francuskim zvaničnicima posebno žuri da zatvore to teško poglavlje u posleratnom evropskom jedinstvu, navodi AP.

„Da li Britanija treba brzo da ode? Da. Francuska, kao i Nemačka, misli da je Britanija glasala, glasala je za Bregzit i da Bregzit treba odmah da počne da se sprovodi“, rekao je Sapen.

Evropske vlasti, dodao je, ne treba da dozvole Velikoj Britaniji da ima neodredjen, „videćemo kasnije“ stav, nego da moraju da nateraju Britaniju da prihvati posledice referenduma.

Predsednik Francuske Fransoa Oland i nemačka kancelarka Angela Merkel sastaće se danas s predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom i italijanskim premijerom Mateom Rencijem, dan uoči dvodnevnog samita EU.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar