Gejts: „Svet će pogoditi mnogo opasnija pandemija od covida, evo šta hitno treba uraditi“

Bil Gejts, suosnivač Majkrosofta i jedan od najbogatijih ljudi na svetu, učestvovao je u utorak na Time 100 Summitu. Tom prilikom rekao je da je COVID-19 čovečanstvu dao priliku da se pripremi za buduće pandemije, posebno one koje bi mogle prilično da destabilizuju društvo. Dodao je da bi samo u sklopu preventivnih mera i pripreme za iduću pandemije trebalo izdvojiti najmanje oko milijardu dolara na globalnom nivou.

„Pozivam svetske čelnike da oforme globalni tim od oko 3000 stručnjaka za zarazne bolesti. Oni sa svojim usuglašenim stavovima mogu pomoći čovečanstvu da lakše i bezbolnije prebrodi razorne pandemije“, kazao je Gejts.

Ideju o udruženju 3000 naučnika nazvao je „Global Epidemic Response and Mobilization“, a tim telom upravljala bi Svetska zdravstvena organizacija. Prema Gejtsovim rečima, jedna od glavnih uloga GERM-a bila bi obveza izvođenja vežbi izbijanja epidemije u pojedinim zemljama kako bi se proverilo koliko su pripremljene, piše Time.

Gejts je dodao da bi sledeća pandemija mogla da ima mnogo veću stopu smrtnosti od COVID-19.

„Šanse za još jednu pandemiju u narednih 20 godina, bilo prirodnu ili veštačku, više su od 50 posto“, rekao je milijarder uz zaključak da društvo u celini treba da bude spremno i da se ne sme događati da ijedna zemlja u tom smislu vodi izolovanu politiku jer bi to naštetilo zdravlju i bezbednosti drugih.

„Novac treba da ulažemo u istraživačke centre, kompleksne sisteme i visoke tehnologije ali i razvoj novih vakcina. To je minoran trošak ako uzmemo u obzir koliko su države potrošile na COVID-19. Tijekom te pandemije samo SAD potrošio je više od 14 milijardi dolara. Zašto? Jer država nije bila spremna za tako nešto. Srećom smrtnost od koronavirusa iznosila je 0.2 posto, ali pitam se šta će biti kad nas pogodi daleko opasnija zarazna bolest“, zaključio je Gejts.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Bil Gejtspandemija
Komentari (14)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Eat shit bill

  • Anonimni

    Ovaj ludak samo širi paniku u svetu.Tog psihopatu Bil Gejtsa treba strpati na psihijatriju.

  • Sloboda mi je ime

    Smrda

  • Anonimni

    Kako tebe nista ne pogodi a nisi nikad primijo ni jednu vakcinu???

    • Anonimni

      Ovo pseto treba zbrisati sa ove planete zauvek. Fuj

      • Anonimni

        Komentari şu vam vrh… Ne razumem samo ovog novinara… Ajt sto oni misle da smo glupi, gde i ti sine…

  • Aca

    On sve ,,zna“ i ,,redviđa“ … Naravno kad on to proizvodi . Kao kompjuterski programi, pa onda kompjuterski virus, I na kraju anti-virus programs koji se obnavljaju I plaćaju svake godine. Sad isto to ali sa ljudima. A većina mu na žalost veruje. UŽAS

  • Bosa

    Dali ovaj idiot cuje sebe, „Nijedna zemlja nesme nista raditi na svoju ruku“.. Svi treba da slusaju njega I SZO.. Ovakve treba za noge obesti na trgu, da smrti gleda u oci, kao sto su mnogi nazalost zavrsili od vakcine.. Kako prica bez stida I srama, on prorice Novi virus.. Ima Bog, stici cete Bozja kazna.

    • Anonimni

      Koju skolu je ovaj zavrsio,medicinu svakako nije

      • Anonimni

        Neema smo osnovnu

  • MAZAL

    sotona iz pakla je obukao kozu bil gejtsa i sada plasi ljude sa novim izmisljotinama,bolestima kako bi se pobilo sto vise ljudi.Aliiii covek je BOZIJE stvorenje i trba se moliti stvoritelju i on ce te spasiti od nasilnog vakcinisanja-trovanja,,,,isus Hrist je spasitelj, MIR bOZIJI BRACO I SESTRE

  • Zglobni Skoč

    Bitno je da je Bili lepo zaradio i da prosipa mudrosti na sve strane.Inače ne ume ni da priča o medicini i u toj terminologiji, ma koliko se trudio, to zvuči veoma smotano.Mozak mu i dalje radi na nivou Windows štrebera i tu je zabagovao i ne ume dalje da se pomeri.To što on i njemu slični finansiraju razne trovačnice, to je svakom jasno da je cilj zarada kao i smanjenje ljudske populacije na sve moguće načine, što je i Bili lično izjavio bez trunke srama.A takvi zaslužuju metak u glavu isto tako bez trunke srama i milosti.

  • Ljiljana

    Sva sreća da ćeš ti biti živ i za 20 godina, pa ćeš moći sve lepo da nam pojasniš.

    • Anonimni

      Ma dabome, baci se na proročanstva..možeš ti i to …jel ovaj čovek neki prorok savremenog doba ili šta se dešava dođavola?