General Rahim Ademi napustio Hrvatski generalski zbor

ZAGREB – Penzionisani general Hrvatske vojske Rahim Ademi napustio je Hrvatski generalski zbor (HGZ) uvređen zbog toga što dodela priznanja za njegovu knjigu „Samo istina“ nije održana u prostorijama ovog zbora, kako ja bilo najavljeno, a u ostavci je naveo da su prema njemu postupili kao da je četnik.

Zagrebački Večernji list objavio je tekst njegove ostavke u kojoj, između ostalog, kaže da je pogrešio kada je relativno dugo bio uveren da je generalski zbor (HGZ) časno i uzorno udruženje, tim pre što je deo njezinih članova bio upravo takav

Kaže da je naivno verovao da svi koji su znali ko je i kakav je bio njegov doprinos tokom Domovinskog rata na sudu govoriti samo i isključivo istinu kada su ga lažno optužili prvo u Haškom sudu, a zatim i na hrvatskim sudovima.

„Naivno sam verovao da su svi hrvatski generali to što bi i trebalo da budu. Pogrešio sam“, naveo je Ademi.

Kaže da je vrhunac njegovog nezadovoljstva i okidač da napusti HGZ to što je zabranjeno da mu se Velika zlatna plaeta „Bili smo prvi kada je trebalo“ uruči u prostorijama udruženja.

Plaketu mu je, dodaje, dodelilo Udruženje hrvatskih branitelja Domovinskog rata ’91. (UHBDR ’91.) u saradnji s drugim udruženjima proizašlim iz Domovinskog rata.

Zabrana je, dodao je, došla iako je prethodno bilo dogovoreno da se ta ceremonija održi 5. oktobra.

„Ovakvom odlukom su me duboko uvredili, ponizili i postupili kao da sam četnički general. Pa gospodo moja, nije prostor HGZ-a privatna svojina, pa i ja imam pravo kao član koristiti ga jednom u životu. …“, naveo je Ademi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar