Globalni svetski rat je u toku…

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je u toku „globalni svetski rat“ koji se vodi preko medija i interneta.

„Danas su internet i mediji prepunjeni stavovima pseudoanalitičara koji pokušavaju da unište stabilnost i mir u našem društvu. I ne samo u našem“, rekao je Lukašenko na kongresu naučnika u Minsku.

„U toku je globalni svetski rat, ali on se vodi novim metodama, pre svega u medijima… Praktično dezorijentiše društvo“, istakao je Lukašenko.

Prema njegovim rečima, belorusko društvo takođe je dezorijentisano „po mnogim akutnim problemima života planete“.

„Mi pogrešno, neadekvatno procenjujemo ono što se dešava u najusijanijim mestima planete, jer medije koriste posebno jake države i za dezorijentaciju i svog društva“, naglasio je beloruski predsednik.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

globalni svetski rat
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Raca

    Stara je istina da u ratu prva strada istina. Ako danas pogledate bilo kog medijskog izveštača vidite da je količina laži koju plasira nenormalno velika, te se gubi svaki smisao npr. čitanja novina ili gledanja televizije. I internet portali su postali preplavljeni bezvrednim smećem i senzacijama tako da će uskoro i oni izgubit kredibilitet, koji možda imaju, jer i tu se punom parom pripremaju razne cenzure, kontrole i manipulacije informacijama u korist pravde svetskih moćnika.

  • goran manic

    Mnogo je delatnosti koje se bave globalno rizičnim poslovima. Po mom mišljenju potencijalno najopasnije delatnosti su genetika (u svim svojim „granama“) i veštačka inteligencija. Osim svoje korisne svrhe NAUKA treba da se ozbiljno preispita i da u svoj „način razmišljanja“ vrati ETIKU! Ako nastavi da divlja bez ikakvih moralnih ograničenja konačno će dovesti do propasti celokupnog čovečanstva.