Gori skladište „Slobodne Dalmacije“, evakuisani zaposleni

SPLIT – U Splitu je izbio požar u skladištu lista „Slobodna Dalmacija“, na čijem sajtu stoji da su svi zaposleni hitno evakuisani iz redakcije, a da policija poziva i stanare susedne zgrade da napuste stanove.

Navodi se da se oko 16.30 časova zapalila zgrada koja pripada dnevniku, a koja je odnedavno fizički odvojena od redakcije „Slobodne Dalmacije“.

Reč je o prostoru koji je izdat u najam, a koristi se kao stolarska radionica.

Navodi se i da su mnogi evakuisani u panici trčali da spasu svoje automobile, a da su vatrogasci na teren stiglo samo tri minuta nakon obaveštenja o požaru.

Vatrogasci provaljuju u zaključane prostorije i nastoje da spreče širenje požara. Iz zapaljenog dela zgrade širi se gust dim. Na mesto požara stigli su policija, kao i ‘pauk’ vozilo koje uklanja nepropisno parkirane automobile koji vatrogascima ometaju prilaz.

Hina u Operativno-komunikacionom centru Split saznaje da je za sada samo poznato da gori velika količina papira, a požar pokušava da ugasi dvadesetak vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita i Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Split sa pet vozila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar