Grčka smatra zahteve kreditora iracionalnim

Zahtevi grčkih kreditora, Evropske unije (EU) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), su iracionalni, saopštili su sinoć Frans presu izvori bliski grčkoj vladi posle ključnih razgovora u Briselu o finansijskoj budućnosti zemlje koji su završeni bez dogovora.

„Zahtevi kreditora su iracionalni. Razgovori su trajali 45 minuta“, naveli su izvori pripisujući odgovornost za neupeh razgovora MMF-u, čiji je „stav bio beskompromisan i težak“ jer insistira na novim rezovima penzija i povećanju poreza na dodatu vrednost (PDV).

Vlada u Atini je pre završetka sastanka saopštila da je Briselu predstavila dodatne predloge kako bi se postigao sporazum o isplati ranije obećane finansijske pomoći od 7,2 milijardi evra koja je neophodna da Grčka plati deo dugova.

Razgovori su počeli u subotu u atmosferi velike napetosti i pada vrednosti na svetskim berzama posle povlačenja MMF-a iz tehničkog dela pregovora i pretnji zvaničnika EU da Grčka, pritisnuta rokovima otplate milijardi evra dugova, može bankrotirati i napustiti zonu evra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

grckainvesticijekredit
Komentari (0)
Dodaj komentar