Grenel: Napredak u Berlinu, radi se na Pismu o namerama

BERLIN – Specijalni izaslanik predsednika SAD Ričard Grenel izjavio je da je postignut napredak u definisanju detalja o uspostavljanju železničke linije Beograd-Priština, o čemu je danas razgovarano u Berlinu.

„Dobar napredak postignut je jutros po pitanju Pisma o namerama o železničkoj saradnji“, naveo je Grenel u saopštenju upućenom AP-u, ističući da su razgovori tako dobro tekli da je bilo reči i o drugim pitanjima, ali nije ne precizirao – kojim.

Grenel je naveo da će rad na završetku Pisma o namerama o uspostavljanju železničkog saobraćaja biti nastavljen, kako je kazao, mejlovima i tokom naredne sedmice.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je ranije danas, nakon razgovora sa Grenelom o železničkoj liniji Beograd – Priština, da se konkretnim rešenjima nada u predstojećem periodu.

„Sa ambasadorom Grenelom smo imali sastanak o obnavljaju železničkog saobraćaja između centralne Srbije i KiM i nadam se da ćemo u predstojećem periodu doći do konkretnih rešenja, koja će olakšati kretanje ljudi i robe, a privredi i građanima doneti korist“, rekao je za Tanjug Đurić, koji je predvodio delegaciju Srbije na sastanku u Berlinu.

Đurić nije izneo detalje razgovora.

Sastanak o obnavljanju železničkog povezivanja Beograda i Prišine, na kojem su učestvovali predstavnici nadležnih resora i eksperti za železnicu i puteve, obe strane, iniciran je u dogovoru Grenela i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar