Grna Gora: Portal Vijesti na udaru hakera

PODGORCA – Portal Vijesti, deo medijske grupacije Vijesti iz Crne Gore, u poslednja tri dana, uključujući i danas, bio je predmet tri snažna hakerska ĐoS napada, saopštila je Medijska asocijacija Jugoistočne Evrope.

Prema informacijama dobijenim od strane međunarodnog razvojnog tima Vijesti iz Praga (Češka Republika), hakerski napadi su fokusirani na pokušaj obaranja portala Vijesti, posebno dijela portala na kojem se nalaze ekskluzivne informacije o najnovijem slučaju potencijalne političke korupcije u Crnoj Gori na najvišem nivou, navodi se u saopštenju.

Medijska asocijacija Jugoistočne Evrope najstrožije osuđuje ovakve napade i smatra ih novim načinom ograničavanja sloboda medija i izražavanja, ovog puta u digitalnom prostoru.

Ta asocijacila pozvala je državne organe Crne Gore da hitno pokrenu istragu, otkriju nalogodavce ovih hakersjih napada i najstrožije ih procesuiraju.

Portal Vijesti (www.vijesti.me ), deo je medijske grupacije Vijesti iz Crne Gore, članice Medijske asocijacije Jugoistočne Evrope.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar