Gvaido poziva na uvođenje još oštrijih sankcija svojoj zemlji

Lider venecuelanske opozicije Huan Gvaido rekao je u intervjuu za nemački list „Špigl“ da evropske države treba da pojačaju finansijske sankcije Venecueli.

„Oni (Evropljani) treba da pojačaju finansijske sankcije protiv režima“, rekao je Gvaido rekao je u intervjuu „Špiglu“.

„Međunarodna zajednica treba da spreči da se novac Venecuelaca koristi za eliminaciju onih koji kritikuju režim i predstavljaju starosedelačke narode“, smatra on.

Gvaido je izjavio da je Venecueli potrebna humanitarna pomoć. Prema njegovom mišljenju, kriza se može rešiti putem dijaloga.

Ranije je predsednik Venecuele Nikolas Maduro optužio opoziciju zemlje i američke vlasti da žele da napadnu zemlju i započnu rat za prirodne resurse.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ekonomske sankcijeHuan Gvaido
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Sad je bolji. Kupili mu odelo! Ponaša se kao Djindjić kad je pobegao u Nemačku. Ipak, ovaj još ne traži da se njegova zemlja bombarduje.

  • Hysni Bytyci

    Gospodin Huan Gvaido nije sposoban da vodi jednu ruralnu Mesnu zajednicu a kamoli da vodi državu. No Amerikancima upravo ovakve bez kičmenjake trebaju. Pametni i razumni ljudi nastoje za prosperitet svoje zemlje, Huan Gvaido traži da se još više steže obruč države koju on pretenduje da upravlja. Nije nesreća što Venezuela ima Gvaida veće je nesreća to što u svetu postoje milioni slični njemu, a „američka demokratija“ takve huška da preuzmu vlast. Ako je to demokratija, ja glasam protiv