Hamond: Veoma verovatno da je bomba oborila avion

Britanski ministar spoljnih poslova Filip Hamond izjavio je da je vrlo verovatno da je ruski avion u Egiptu, kada su poginule 224 osobe, oborila bomba koju su postavile pristalice ekstremističke Islamske države.

Hamond je za Si-En-En (CNN) rekao da je veoma verovatno da je u to umešana Islamska država, ali da to ne znači da je „napad naređen iz sedišta Islamske države u Siriji“.

Prema njegovim rečima, moguće je da je to učinio neko inspirisan Islamskom državom i njihovom propagandom.

Moguće je i da je to učinio u ime Islamske države, a da mu to nije naređeno, dodao je Hamond, prenela je agencija AFP.

Upitan da li postoji verovatnoća da je u pitanju bila bomba, Hamond je odgovorio:

„Trenutno to tako izgleda“.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je juče da se ne odbacuje mogućnost da je teroristički napad uzrok pada ruskog aviona.

„Mogućnost da je to bio teroristički čin očigledno ostaje kao eventualno objašnjenje onoga što se dogodilo“, rekao je Medvedev u intervjuu za „Rosiskaju gazetu“ koji će biti objavljen sutra, 11. novembra.

Zbog toga je, kako je naveo, doneta odluka o obustavi letova za Egipat na osnovu preporuka i materijala antiterorističkog komiteta, prenosi Tas.

Na hiljade turista i dalje napušta egipatski Šarm el-Šeik, posle pada ruskog aviona, kada je 31. oktobra  poginulo svih 224 većinom ruskih putnika i članova posade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bombaegipatFilip Hamondislamska državaruski avion
Komentari (0)
Dodaj komentar