Hant: Još bez konačnog dogovora o Bregzitu

LUKSEMBURG, 15. oktobra ( Tanjug) – Sekretar spoljnih poslova Velike Britanije Džeremi Hant kaže da i dalje postoje otvorena pitanja oko dogovora o Bregiztu, ali i ocenio da je uz dobru volju moguće postići dogovor koji će zadovoljiti sve strane.

Hant je danas, prilikom dolaska na sastanak ministra spoljnih poslova EU u Luksemburgu, ocenio da i dalje postoje komplikovana pitanja koja moraju da se prevaziđu kako bi se postigao dogovor o izlasku Velike Britanije iz EU.

„Ovo jeste težak period, ali nećemo zaboraviti da je veliki progres već napravljen. Postoji jedno ili dva otvorena pitanja i nadam se da ćemo postići dogovor. Da li će to biti ove nedelje ili ne – to iko ne znam, ali svi se trude“, poručio je britanski funkcioner.

On je građanima Velike Britanije poručio da premijerka Tereza Mej neće potpisati dogovor o Bregizitu koji nije u skladu sa rezultatima refereduma o izlasku Velike Britanije iz EU, ali i dodao da veruje da je ”na toj bazi” moguće naći i dogovor koji će biti odgovarajući i za EU i njene članice.

Kao primer dobre i neophodne saradnje između Velike Britanije i EU, Hant je naveo podršku koju je Britanija dobila od svojih evropskih partnera prilikom postizanja dogovora o sankcionisanju korišćenja hemijskog oružja koje se, prema njegovim rečima, po prvi put u istoriji Velike Britanije, ove godine dogodilo na njenoj teritoriji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar