Haos na granici Kolumbije i Venecuele: Goreli kamioni i autobusi, više od 200 povređenih

Najmanje 285 osoba je povređeno u sukobima između volontera i venecuelanske policije na granici Kolumbije i Venecuele, izjavio je ministar inostranih poslova Kolumbije Karlos Olmes Truhilo na konferenciji za štampu u gradu Kukuta na granici sa Venecuelom. Tokom jučerašnjeg dana, na granici s Brazilom poginule su četiri osobe.

„U ovom trenutku 285 osoba je povređeno u sukobima, uglavnom od suzavca i upotrebe nesmrtonosnog oružja. Od njih 37 je hospitalizovano“, izjavio je Truhilo.

Prema podacima šefa spoljnopolitičkog resora, među povređenima je 255 Venecuelanaca i 30 Kolumbijaca.

Ranije je policija Venecuele pokušala da rastera ljude koji su se okupili na mostu „Simon Bolivar“. Građani dve države su došli na most kako bi učestvovali u predaji humanitarne pomoći Venecueli. Na njih je bio bačen suzavac. Novinar Gabrijel Bastidas je saopštio da su pripadnici policije Venecuele zapalili tri kamiona humanitarne pomoći u državi Tačira na granici sa Kolumbijom.

Ministar je dodao da je predsednik Ivan Duke naredio da se vrate kamioni sa humanitarnom pomoći.

„Prioritet Vlade Kolumbije je zaštita ljudi u pograničnoj zoni i zato se kamioni vraćaju“, izjavio je on.

Odluka je bila doneta „radi zaštite humanitarne pomoći koja pre toga nije bila spaljena“.

Podsetimo, nevladina organizacija „Krivični forum“ objavila je juče da su četiri čoveka poginula, a da su 24 osobe ranjene na granici Venecuele i Brazila.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

haoskolubijavenecuela
Komentari (0)
Dodaj komentar