Haos i u Vitlejemu: Izrael suzavcem i oklopnim vozilima na demonstrante (foto, video uživo)

Izraelska policija upotrebila je suzavac tokom sukoba sa Palestincima u Vitlejemu, javio je dopisnik Sputnjika, koji je povređen u akciji policije.

Izraelski vojnici u oklopnom vozilu razbili su demonstrante u palestinskom Vitlejemu na granici sa Izraelom. Tinejdžeri su palili smeće i blokirali deo ulice Hevron malim barikadama. S vremena na vreme oni su bacali kamenje prema granici.

https://twitter.com/globnewsen/status/939845698123698176

Izraelska vojna tehnika je oko 14 sati i 50 minuta po lokalnom vremenu izašla iz jedne od sporednih ulica, što je mlade nateralo na bekstvo. Vojska je, između ostalog, upotrebila i zvučne bombe, a demonstranti su se povukli sa barikada.

Zatim se, kako prenosi dopisnik, jedno oklopno vozilo okrenulo prema demonstrantima i ispalilo granate sa suzavcem. Dopisnik nije uspeo da pobegne, jedna granata pala je na njega i on se našao u oblaku dima na prvom spratu zgrade.

U ovom trenutku Palestinci bacaju kamenje i udaraju u kante za smeće. Vojna tehnika stoji na granici.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

demonstrantihaosvitlejem
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • bambi

    Zbog religije na stotine godina se ljudi ubijaju. Mesto lepo, izraelci i palestinci da sednu, da razmisle, i da kazu sebi, cekaj bre, pa zar ameri da nas zezuja i zavade i iskoriscavaju, pa nismo valjda stvarno dotle dosli. Umesto toga, oni brze bolje jedva iskoriste da ih ovi sa zapada cacnu i oni krecu da se ubijaju redom. Svasta.