Haradinaj novinarima: Ne postoji odluka o kolektivnoj zabrani

POZNANJ – Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj ponovio je danas novinarima u Poznanju tvrdnju da ne postoji odluka o kolektivnoj zabrani poseta srpskih zvaničnika .

“Priština razmatra svaki zahtev, postoje procedure i ako neko po našim zakonima ne može da uđe na Kosovo; ne može. Međutim, nema opšte zabrane“, objašnjava Haradinaj odluku ministarstva spoljnih poslova koju je zamenik ministra spoljnih poslova Kosova Jetljir Zibera juče saopštiorečima da Priština „neće dozvoliti nijednom zvaničniku iz Beograda da poseti Kosovo i da će svi zahtevi biti odbijeni sve dok se „ovo ponašanje Beograda nastavi“.

Haradinaj je rekao i nije imao bilateralni razgovor sa premijerkom Brnabić, ali da su bili smo za istim stolom.

Zamenik ministra spoljnih poslova Kosova Jetljir Zibera je i danas je ponovio odluku ministarstva o zabrani,uz tvrdnju da nije tačno da je Haradinaj premijerki Anni Brnabić rekao da je ta vest lažna i dodao da je zbog navodnih „šovinističkih izjava“, poznatih celom svetu, Ana Brnabić nepoželjna na Kosovu.“Ona je predstavila stav Srbije, a ja stav Kosova“, rekao je .

Haradinaj je novinarima ponovio i stav o taksama koje je Priština uvela na robu iz centralne Srbije, navodeći da je Priština spremna da sedne za isti sto sa Srbijom i da vodi dijalog, kako kaže, o međusobnom priznavanju u postojećim granicama.

„Dijalog koji je predvidljiv, bez inenađenja. Tu je rešenje i za takse i za sve“, rekao je Haradinaj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar