Hilari Klinton iznenadila sve na Trajbeka filmskom festivalu

Bivša državna sekretarka i bivši predsednički kandidat Hilari Klinton iznenadila je sve na filmskom festivalu Trajbeka, kada se iznenada pojavila na jednoj od tribina na kojoj se razgovaralo o kaznama za krijumčarenje slonovače, što je bila tema jednog od filmova na festivalu.

Tema tribine bio je osmominutni dokumentarni film oskarovke Ketrin Bigelou „Zaštitnici: Šetnja u cipelama rendžera“ koji govori o rendžerima u Nacionalnim parkovima, koji pokušavaju da sačuvaju slonove u Nacionalnom parku Garamba u Kongu, prenosi AP.

Klintonova je na tribini govorila o svom radu da spasi slonove od krivolovaca, koji ubijaju te životinje zbog slonovače, kao i o porodičnoj fondaciji koja se bavi time.

„Moramo da razbijemo to tržište“, rekla je Klintonova i dodala da je, dok je bila državni sekretar, najpre bila fokusirana na ono što zove „strašan pokolj slonova“.

„Jasno je svima da to nije samo užasna kriza kada se radi o populaciji slonova. To je trgovina, krijumčarenje, koje finansira dosta loših ljudi“, rekla je Klinton i istakla da je Kina najveće tržište za ilegalnu prodaju slonovače, dok su SAD drugo najveće tržište.

„Kina će biti ključni igrač u suzbijanju ilegalne trgovine, kao i mi“, rekla je Klinton.

Ona je kazala rediteljki Ketrin Bigelou da je njen film „toliko kritičan jer je portal u koji ljudi mogu da zavire i razmisle o tome šta mogu da učine po tom pitanju“.

„A mnogo toga može da se učini – da se zaustavi ubijanje, krijumčarenje, a deo toga je i zaštita rendžera koji se bore sa nekim od najsurovijih ubica“, rekla je Klinton.

Kako se navodi, pojavljivanje Klintonove na Trajbeka festivalu je samo jedno u nizu koje je imala u poslednje vreme, poput pojavljivanja na predstavama na Brodveju, tribinama i drugim javnim manifestacijama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

filmski festivalHilari KlintonTrajbeka
Komentari (0)
Dodaj komentar