Hilari Klinton obećala da će otvoriti „dosije iks”

Skoro dve trećine američkih birača ne veruje u vanzemaljce, ali manjina koja veruje zna za koga će glasati na izborima u novembru.

Hilari Klinton, demokratski kandidat sa najvećim izgledima za nominaciju, rekla je u jednoj veoma gledanoj emisiji da će ako postane predsednik objaviti sve što vlada ima o vanzemaljskom životu, pod uslovom da time ne ugrozi nacionalnu bezbednost.

Čak je ispravila popularnog voditelja Džimija Kimela da se više ne kaže NLO (neidentifikovani leteći objekat, UFO na engleskom) nego neobjašnjivi vazdušni fenomen (UAP). Upućenost u vanzemaljska pitanja obezbedila joj je odanu armiju glasača koji su je proglasili za prvog američkog I-ti kandidata, piše „Njujork tajms”.

Za razliku od aktuelnog predsednika koji se na ovu temu rado šalio, bivša prva dama i šefica diplomatije ima vrlo jasan stav.

Džozef Buhman, koji decenijama traži od vlade veću transparentnost u ovoj temi, kaže da se Klintonova zainteresovala za pitanje kao niko pre nje u američkoj politici.

U poslednje vreme je govorila da će kao predsednik objaviti podatke o tzv. oblasti 51, vazduhoplovnoj bazi u Nevadi za koju se veruje da je tajno mesto na kom vlada čuva poverljive podatke o vanzemaljcima i NLO.

Na pitanje da li veruje da su bića s neke druge planete pokušala da stupe u kontakt s nama rekla je da ne zna ali da želi da vidi šta piše u dokumentima. „Ima toliko priča da ne mislim da ljudi sede u svojim kuhinjama i izmišljaju ih,” dodala je.

U drugom intervjuu je obećala da će ovu temu istražiti do kraja i rekla da smo možda već imali posetu odozgo.

(Jelena Kavaja, Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Hilari Klintonsad
Komentari (0)
Dodaj komentar