HLK dobio zahtev za discilinski postupak protiv Kujundžića

ZAGREB – U Hrvatsku lekarsku komoru stigao je zahtev za pokretanje disciplinskog postupka protiv ministra zdravlja Milana Kujundžića jer je, kako se navodi, povredio Kodeks medicinske etike i deontologije u slučaju nedavne smrti 21. godišnjeg Matea Ružića u Zaprešiću.

To je potvrdio v.d. predsednik Hrvatske lečničke komore Krešimir Luetić i dodao da je reč o zahtevu saborskog zastupnika najuticajnije opozicione SDP Željka Jovanovića, te da će konačnu odluku o tom zahtevu doneti Časni sud komore.

Prvi zahttev je stigao elektronskom pošto, a očekuje se da stigne i orginal.

Jovanović je protiv Kujundžića zatražio pokretanje disciplinskog postupka jer smatra da je u slučaju tragedije u Zaprešiću i smrti 21-godišnjaka na konferenciji za novinare povredio Kodeks medicinske etike i deontologije i nečasnog postupanja prema svojim kolegama lekarima – Ines Strenji Linić i Boži Petrovu, jer je neutemeljenom i paušalnom ocenom omalovažio njihov rad, znanje i časne namere u brizi za pacijente.

Jovanović je u zahtevu naveo da je Kujundžić izjavom da će tražiti da se Boži Petrovu, Ines Strenji Linić i njemu doživotno oduzmu lekarske licence povredio Kodeks medicinske etike i deontologije i da nije časno postupio prema svojim kolegama.

U međuvremenu je sprovedena i anketa na pitanje treba li ministar Kujundžić da podnese ostavku, na koju je gotovo 70 odsto ispitanika teklo da treba.

Anketu je sačinila Agencija 2×1 komunikacije, uoči redovnog ispitivanja javnog mnijenja CroElecto, za N1 televiziju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar