HR mediji: Uhapšen visokorangirani pripadnik policije

ZAGREB – U sinoćnjoj akciji policije i Ureda za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala uhapšen je Damir Osterman, informatički naučnik i vođa projekata jačanja i integracije svih baza podataka unutar sistema hrvatske policije, piše Jutarnji list.

List navodi da je Ostermanu, kao čelnom „adminu“ čitave policije, bio omogućen pristup celokupnoj državnoj bazi podataka osoba nad kojima se provode ili su bile sprovođene posebne dokazne radnje, kao i pristup arhivama svih kriminalističkih evidencija, pristup tekućim tajnim operacijama i slicno.

Osim za odavanje informacija iz tajnih istraga, Ostermanu se na teret stavlja da je tokom nabavke opreme za policiju u zamenu za mito namestio tender kako bi na njemu pobedila kompanija Siniše Patacka, predsednika Udruge privatnih detektiva Hrvatske.

Jutranji piše da se Osim Ostermana i Patacka u fokusu istražitelja našao i bivši čelnik zagrebackog odeljenja Protivobaveštajne agencije (POA) Mario Frlan, poznat iz afere isledivanja novinarke Helene Puljiz 2004. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar