Hrvatica htela da digne u vazduh Ajfelov toranj!

Francuski specijalci osujetili su u poslednjem trenutku šesnaestogodišnju devojku, čiji su roditelji poreklom Hrvati, da zajedno sa svojim momkom Francuzom, koji je takođe kao i ona prešao na islam, starim 20 godina, digne u vazduh Ajfelovu kulu!

Sara Z. i Toma Sore svoj projekat atentata su doveli u poodmaklu fazu, kada je policija odlučila da krene u akciju. U trenutku hapšenja, već su bili pripremili eksplozivne pojaseve. Protiv oboje je pokrenuta optužnica za organizovanje terorističkog napada, prenose Večernje novosti.

Teroristički napad u zanosu najveće ljubavi

Uhapšena devojka je rođena 2001. u Francuskoj u pariskom regionu. Njen otac je Hrvat iz Bosne, katolik, a majka, Danijela, Francuskinja, poreklom Hrvatica. Kada su joj se roditelji razveli, Sara je najpre bila dodeljena ocu, da bi kasnije, s 10 godina, prešla kod majke koja se preselila u Monpelje.

Sarina majka se tamo udala, po treći put, sada za 15 godina mlađeg Marokanca, muslimana. A Sara je počela da posećuje islamske sajtove. Ubrzo je promenila veru i prešla u islam, a njenim putem, „da joj učini zadovoljstvo“, krenula je i majka Danijela!

Sara je preko interneta počela da uči arapski jezik i prošlog leta upoznala je Tomu, šegrta za varioca, koji se spremao da krene u Siriju. Već je bio pod prismotrom policije.

Izbačen s posla, živeo je neko vreme na stepeništu i u podrumu Sarine zgrade. Hteli su da stupe u brak, ali je imam iz džamije u Monpeljeu odbio da ih venča, zbog toga što Sara još nije imala ni 16 godina.

Ona je u januaru napustila školu, a početkom februara zajedno s dečkom je položila zakletvu Islamskoj državi. Nabavili su preko interneta nacrte Ajfelove kule i proučavali kako da je dinamitom dignu u vazduh. Tu „gvozdenu stvarčicu“ su smatrali ružnom, iako je nikada nisu videli uživo.

Imali su i rezervni plan da, u slučaju neuspeha u Parizu, naprave pokolj na Pozorišnom trgu u Monpeljeu.

Toma bi, tako, poginuo kao mučenik, a ona, kao njegova udovica, bila dočekana raširenih ruku u Islamskoj državi.

Sve je raskrinkao Sarin otac, koji ih je prijavio policiji, prenose Večernje novosti.

Napišite i Vi šta mislite o ovoj temi na Forumu Krstarice…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ajfelov toranjterorizam
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radović

    Najopasniji je onaj neprijatelj koji u istom restoranu sa svojim žrtvama pije kafu.Peta kolona.