Huan Karlos dolazi u Španiju prvi put od avgusta 2020.

MADRID – Bivši španski kralj Huan Karlos otputovaće u svoju zemlju ovog vikenda prvi put od odlaska u Ujedinjene Arapske Emirate u avgustu 2020. godine.

„Posle skoro dve godine odsustva biće to prilika da mu pokažemo naklonost koju osećamo prema njemu“, izjavio je danas Telmo Martin, gradonačelnik španskog grada Sankenka, prenosi Rojters.

Bivši kralj će ovog vikenda posetiti opštinu Sankenko u severnom regionu Galicije kako bi prisustvovao regati, a Martin je naveo da ne zna da li će kralj emeritus, što je njegova titula nakon abdikacije, učestvovati u jedriličarskoj trci u kojoj se očekuje da se pojavi njegov čamac.

Huan Karlos (84) je u martu ove godine, nakon što su španski i švajcarski tužioci odustali od niza istraga o navodnim prevarama, izjavio da ostaje u UAE, ali da će često posećivati Španiju, prenosi Rojters.
Huan Karlos je abdicirao 2014. nakon brojnih skandala, uključujući njegovu aferu sa danskom državljankom Korinom zu Sajn-Vitgenštajn, a mogao bi se suočiti sa suđenjem u Britaniji zbog tužbe za uznemiravanje koju je protiv njega podnela njegova bivša ljubavnica.

Kraljevska kuća je saopštila da ne može da potvrdi posetu i da Huan Karlos treba da objavi planove koje ima, navodi britanska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar