I danas gužve na graničnim izlazima iz Austrije

BEČ – Od jutros su počele gužve na graničcnim prelazima Austrije sa Mađarskom i Slovenijom, preko kojih putuju građani poreklom sa Zapadnog Balkana i Turske, na odmor u njihovu otadžbinu.

Kako javlja dopisnik Tanjuga iz Austrije, na graničnom prelazu Nikelsdorf, ka Mađarskoj, u devet sati jutros već se formirala kilometarska kolona i čekanje za prelaz granice je oko dva sata.

Na graničnom prelazu Špilheld, sa Slovenijom, čekanje je već sada duže od dva sata.

Među putnicima je najviše turskih i naših „dijasporaca“, koji su na put krenuli uglavnom iz Nemačke.

U Srbiji od sutra stupa na snagu nova mera, prema kojoj je za ulazak u Srbiju stranim državljanima neophodan negativan PCR test, dok državljani Srbije mogu u zemlju i bez testa, ali ih onda čeka obavezan 10-odnevni karantin, koji mogu da prekinu ako se testiraju.

U Austriji je od ponoći na snagu stupio strogi režim ulasla u zemlju, prema kojem svi koji se budu vratili u Austriju iz rizičnih zemalja, moraju u 10-odnevni karantin, koji mogu da prekinu PCR testom tek nakon pet dana izolacije.

Austrijska vlada pozvala je ove godine, zbog aktuelen epidemiološke situacije, građane stranog porekla da ostanu u zemlji i odustanu od putovanja, kako bi se izbegao „uvoz“ nove zaraze.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar