I pravnica Stanković Mugoša najavila povlačenje iz tima

PODGORICA – Novi problemi u stručnom timu za preispitivanje usglašanesti Temeljnog ugovora sa SPC sa Ustavom i zakonima Crne Gore, pošto je i pravnica Ana Stanković Mugoša najavila povlačenje.

Naime, članica Upravnog odbora Udruženja pravnika, Stanković Mugoša, kazala je da ne vidi smisao i celishodnost da radi u krnje formiranoj radnoj grupi.

Izvršna direktork Akcije za ljudska prava Tea Gorjanc Prelević odbila je poziv za učešće u radu stručnog tima, a dekan Pravnog fakulteta Aneta Spaić kazala je da je spremna da ostane u timu samo ako u njemu ne bude advokat Velibor Marković.

“Za slučaj da se dve uvažene koleginice povuku iz rada stručnog tima i dođe do toga da radna grupa ne radi u punom sazivu, ne vidim smisao i celishodnost da radim u krnje formiranoj radmoj grupi, ceneći razloge uvaženih koleginica, i u toj situaciji se može očekivati da se povučem”, navela je Stanković Mugoša, prenele su podgoričke Vijesti.

Ona je rekla da se može očekivati da se povuče ukoliko sami predlagači ne donesu odluku u smislu konstituisanja radne grupe koja bi obezbeđivala ono što je njena namena, a to je utvrđivanje svih nedostataka i neusaglašenosti Temeljnog ugovora sa pozitivno pravnim propisima Crne Gore.

“U konačnom, nadam se da će izmenom u sastavu stručnog tima biti moguće obezbediti da ispunimo ono što su očekivanja javnosti i da ću biti u prilici da ukažem na određene nedorečenosti i neusaglašenosti da pravnim poretkom Crne Gore”, kazala je Stanković Mugoša.

Nakon što je Tea Gorjanac Prelević ranije danas odbila da učestvuje u radu tima, prvi sastanak ove grupe je odložen, ali nije preizirano kada će biti održan.

Stručni tim je formiran na predlog predsednika Mila Đukanovića sa zadatom da utvrdi usklađenost teksta Temeljnog ugovora, koji je usvojen na Vladi Crne Gore, a prethodno je usaglašen sa SPC.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar