Incident: Sukob američkih i ruskih vojnika u Siriji, ima povređenih (video)

Nekoliko američkih vojnika povređeno je u sudaru sa konvojem ruske vojske na istoku Sirije, saopštilo je nekoliko neimenovanih američkih zvaničnika.

Prema prvobitnim informacijama, povređena su četiri Amerikanca.

Jedan od zvaničnika objasnio je da se incident dogodio kada se, kako tvrdi, jedno rusko vozilo izgleda namerno sudarilo sa američkim vozilom.

On je dodao da su vojnici u američkom vozilu pretrpeli „povrede nalik potresu mozga“.

Američki zvaničnici tvrde za CNN da je ruski vojni helikopter nadletao tu oblast brzo, na niskoj visini, koristeći taktike koju često koriste vojne snage kako bi pokušale da rasteraju osoblje na terenu.

Oni dodaju da Pentagon još nije javno priznao da su Amerikanci povređeni u incidentu, iako je američko vojno rukovodstvo na najvišem nivou upoznato sa svime što se dogodilo.

Ranije danas na Tviteru su objavljeni snimci na kojima se navodno vidi kako rusko vozilo naleće na američko, a ruski helikopter na niskoj visini nadleće američke snage, podseća američki Politiko.

U nacrtu saopštenja američke Centralne komande, u koji je uvid imao Politko, navodi se da se rusko vozilo namerno zaletelo u vozilo koalicije, a da su povređena četvorica američkih vojnika.

SAD imaju oko 500 vojnika u Siriji, većinom na severoistoku zemlje.

Američki vojnici bore se zajedno sa Sirijskim demokratskim snagama protiv ostataka takozvane Islamske države.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

američki vojniciruski vojnicisirija
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    To ti je kao kad cobani se tuku stapovima preko magarecih ledja. Ko dobija najvise batine? Naravno magarac. A cija se deca ginu u ratu? Da ne pogadjam…

  • Anonimni

    Glipi ludi Rusi👎

  • Americki Alah

    tolika sila ti amerikanci, a nikako da poraze te ostatke tzv islamske drzave. Mozda kad se iscrpi sva nafta, pa se islamisti poraze sami od sebe 🙂

  • Anonimni

    Igraju se rata…sa tudjom decom.