Indija:Uhapšen direktor TV zbog navodnog nameštanja rejtinga

NJU DELHI – U Indiji je uhapšen izvršni direktor značajne medijske grupe zbog navodne prevare sa rejtingom na osnovu kojeg je vršena naplata oglašivačima.

Indijska policija u nedelju je uhapsila Vikasa Kačandanija, izvršnog direktora medijske grupe „ARG Outlier Media“, koja je vlasnik televizijskog kanala „Republika“, pod optužbom za nameštanje sistema rejtinga, glavnog parametra u određivanju onoga što kanal može naplatiti oglašivačima, saopštila je ova televizija, prenosi AP.

TV „Republika“ odmah je odbacila sve optužbe za lažiranje podataka za koje se tereti.

Hapšenje je deo policijske istrage koja je započeta u oktobru protiv nekih TV kanala u zapadnoj saveznoj državi Maharaštra, čiji je glavni grad Mumbaj, zbog optužbi da nameštaju sistem ocenjivanja rejtinga.

Policija je i ranije ispitivala Kačandanija.

TV Republika, koja se emituje na engleskom i hindi jeziku, snažno podržava premijera Narendru Modija i njegovu nacionalističku politiku, navodi AP.

Prema agenciji, poznavaoci prilika o ovom slučaju kažu da su hapšenja deo sukoba između TV Republika i lokalne administracije u Maharaštri, gde se koalicija vladajućih partija opirala naporima Modijeve stranke da formira vladajući savez u državi.

Indija ima jedno od najživljih i najkonkurentnijih medijskih tržišta, sa više od 850 informativnih kanala koji se emituju na više jezika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar