Indijska kompanija Spajs džet suspendovala 2 pilota jer su pili kafu u kokpitu

NJU DELHI – Indijska niskotarifna avio-kompanija „Spajs džet“ suspendovala je dvojicu svojih pilota nakon što su navodno pili kafu i jeli pecivo u kokpitu, što je moglo da dovede do incidenta da je napitak bio prosut.
Snimak koji prikazuje nepokrivenu šolju sa logom avio-kompanije postavljenom opasno blizu kontrolnih poluga unutar kokpita izazvao je negodovanje među zaposlenima u tom sektoru u Indiji i na društvenim mrežama.
Piloti, čija lica nisu prikazana na slici, takođe su držali gudžije – slatko prženo pecivo – koje se obično jede tokom hinduističkog festivala Holi koji je održan 8. marta.
Portparol „Spajs džeta“ rekao je danas za Si-En-En (CNN) da su oba pilota suspendovana dok se čeka istraga o to slučaju.

Portparol je istakao da kompanija ima strogu politiku u vezi sa konzumiranjem hrane u pilotskoj kabini, kao i da će po završetku istrage biti preduzete odgovarajuće disciplinske mere.
Ispod te konzole nalaze se električne žice koje su od vitalnog značaja za kontrolu aviona, a prosipanje toplih napitaka po cevima može dovesti do pregrevanja tehničke opreme ili gašenja sistema, saopštila je za Si-En-En indijska Generalna direkcija za civilno vazduhoplovstvo (DGCA).
Autopilot aviona „Spajs džeta“ pokvario se prošlog maja i izazvao ozbiljne turbulencije koje su dovele do višestrukih povreda putnika u avionu, a prošle godine u avionima te kompanije zabeleženo je najmanje osam kvarova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar