Indonezija: U stampedu poginulo 125, povređene 323 osobe

DŽAKARTA – Najmanje 125 osoba je poginulo, a 323 su povređene u stampedu na fudbalskom stadionu u indonežanskoj provinciji Istočna Java, izjavio je danas portparol policije Dirmanto.

Prema njegovim rečima, broj povređenih je povećan u odnosu na prethodnu informaciju koja je iznosila 180 ranjenih, preneo je Rojters.

Zamenik guvernera Istočne Jave Emil Dardak naveo je ranije da podaci dobijeni unakrsnom proverom iz 10 bolnica pokazuju da je poginulo 125 ljudi.

Prethodno su zvaničnici saopštili da su 174 osobe poginule u stampedu i neredima koji su izbili na fudbalskom stadionu tokom vikenda.

Do nereda je došlo posle utakmice koju je domaći tim izgubio, posle čega su nezadovoljni navijači uleteli na teren, a policija je bacila suzavac u pokušaju da stavi situaciju pod kontrolu, što je dovelo do stampeda.

Prilikom stampeda mnogi ljudi su pregaženi, dok su se neki ugušili, rekao je novinarima šef lokalne policije Niko Afinta.

Predsednik Džoko Vidodo naredio je istragu kako bi se detaljno ispitali bezbednosni propusti zbog kojih je došlo do nereda i stampeda na stadionu.

On je naložio prekid takmičenja u 1. Ligi dok istraga ne bude završena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar