Iranski šef diplomatije Trampu: Nikada nećemo započeti rat

Ministar spoljnih poslova Irana Muhamed Džavad Zarif danas je putem Tvitera poručio da njegova zemlja „nikada neće započeti rat“ uprkos pretnjama koje dobija.

AFP navodi da se komentar Zarifa odnosio na seriju upozorenja iz SAD izrečenih nakon iranskog testiranja balističkih raketa.

„Nikada nećemo iskoristiti oružje protiv bilo koga, izuzev u samoodbrani. Hajde da vidimo da li iko od onih što se žale može da kaže isto“, napisao je iranski ministar na ovoj društvenoj mreži.

Zarif je naveo i da Teheran „ne dotiču pretnje pošto bezbednost Irana dolazi od naroda“.

Predsednik SAD Donald Tramp upozorio je danas Teheran da se „igra s vatrom“ i naveo da prema Iranu neće biti „tako ljubazan“, kao što je bio njegov prethodnik Barak Obama.

„Iran se igra s vatrom – oni ne cene koliko je “ljubazan“ predsednik Obama bio prema njima. Ja ne!“, objavio je Tramp na Tviteru, preneo je Rojters.

Novi šef Bele kuće je juče na ovoj društvenoj mreži, koristeći velika slova, naveo da je Iran „formalno upozoren zbog ispaljivanja balističke rakete“.

Tramp je dodao da bi Iran „trebalo da bude zahvalan“ na sporazumu, koji je po njegovom mišljenju užasan po SAD.

„Iran je bio na kolenima i pred kolapsom pre nego što su SAD pritekle i pružile mu spasonosnu pomoć u obliku (nuklearnog) sporazuma: 150 milijardi dolara“, tvrdi Tramp.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

balistička raketaDonald Trampiran
Komentari (0)
Dodaj komentar