Irska: Porast broja suspektnih kovid pacijenata

DABLIN – Oštar porast broja ljudi koji su u proteklim nedeljama upućivani da se testiraju na kovid-19 predstavlja zabrinjavajući razvoj događaja, ocenio je danas zamenik premijera Republlike Irske Leo Varadkar, navodeći da vlada pomno razmatra da li da ublaži reastriktivne mere.

Irska je pod striktnim lokdaunom od prošlog decembra, a vlada je najavila da će postupno ublažavati restrikcije.

Razmatra se da li da se od 5. aprila dozvole neke sportske aktivnosti na otvorenom prostoru i omogući rad na gradilištima, prenosi Rojters.

Iako je broj novozaraženih na 100.000 stanovnika u poslednje dve nedelje opao sa preko 1.500 u januaru na 158, zaraza polako ponovo počinje da se razbuktava u poslednjih nedelju dana.

„To je zabrinjavajuće. Moramo se držati zajedno tako što ćemo se držati podalje jedni od drugih i to više nego pre nedelju ili dve“, poručio je Varadkar na svom Tviteru nalogu.

Kao i u drugim zemljama EU, vakcinacija kasni i u Republici Irskoj zbog problema sa snabdevanjem, a produžavanje zabrane građevinskih radova nanosi ozbiljnu štetu irskoj privredi i dovelo je do značajnog porasta cena nekretnina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar