Izetbegović o protivkandidatu: Ne bojim se ničega

SARAJEVO – Predsednik SDA Bakir Izetbegović nazvao je danas dokazom snage SDA ujedinjavanje više bošnjačkih opozicionih stranaka koje su istakle svog kandidata Denisa Bećirovića iz SDP-a na izborima za bošnjačkog člana Predsedništva BiH.

„To što se svi ujedinjuju protiv jednoga je ustvari dokaz snage. Zašto se ujedinjuju, gde su svi predsednici tih stranaka? Gde je njihova hrabrost da izađu na izbore, zašto isturaju nekoga trećeg-četvrtog? Zašto se baš svi moraju ujediniti protiv jednog kandidata i jedne stranke?“, izjavio je lider SDA koji će prema svemu sudeći biti kandidat svoje stranke za Predsedništvo BiH, prenosi portal Klix.ba.

Na pitanje da li se boji protivkandidata, Izetbegović je kazao da se ne boji ničega.

Istovremeno, Izetbegović je opoziciju optužio da „vadi teme iz naftalina“.

„Pogledajte teme koje vade, iz naftalina. Da imaju nešto svežije i novije, napali bi s tim, nego vade prevaziđene priče o reviziji“, zaključio je on.

Denis Bećirović iz redova SDP-a je zajednički kandidat Trojke, ali i šire opozicije, za člana Predsedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, a njegov protivkandidat će gotovo izvesno biti Izetbegović.

U BiH su za 2. oktobar raspisani opšti izbori, na kojima će se glasati za članove predsedništva BiH, parlamentarnu skupštinu BiH, parlament Federacije BiH, Narodnu skupštinu RS, za Skupštinu Distrikta Brčko i kantonalne skupštine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar