Izmene u režimu saobraćaja zabog radova na putevima

BEOGRAD – JP Putevi Srbije saopštilo je danas da je na auto-putu E-75, petlja Markovac – petlja Lapovo danas od 7.00 do 17 sati izmenjen režim saobraćaja zbog izgradnje distributivnog centra „Lidl“ Srbija u Lapovu i priključenja na postojeću elektro mrežu.

U zoni radova za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna i preticajna saobraćajna traka, u oba smera, a saobraćaj će se odvijati voznim saobraćajnim trakama. Tokom izvođenja radova planirano je nekoliko kratkotrajnih potpunih obustava saobraćaja u trajanju od po 15 minuta.

Na auto-putu E-70, petlja Šimanovci – petlja Pećinci, u smeru ka Beogradu, do 30. aprila biće izvođeni radovi na zameni odbojne ograde. Radovi se izvode u razdelnom pojasu (desni kolovoz), za saobraćaj je zatvorena preticajna saobraćajna traka, u toku svetlog dela dana, sukcesivno do 500 m, dok se saobraćaj odvija voznom saobraćajnom trakom.

Na putu Plandište – Alibunar, na izlazu iz Janošika, do 14. juna izvode se radovi na sanaciji propusta. U zoni radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem.

Na putu Jošanička Banja – Kopaonik, do 1. novembra na snazi je obustava saobraćaja u punoj širini kolovoza zbog rekonstrukcije puta. Alternativni putni pravac za Kopaonik je, Biljanovac – Raška – Rudnica – Kopaonik. Takođe za prilaz Kopaoniku postoji i alternativni putni pravac iz pravca Kruševca: Kruševac – Brus – Brzeće – Kopaonik.

Na putu Mladenovac – Selters Banja, u Mladenovcu, obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na nadvožnjaku preko pruge. Alternativni putni pravac je obilaznicom – državnim putem I B reda broj 25.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije na graničnom prelazu Batrovci, zadržavanja na izlazu za teretna motorna vozila je 180 minuta, na prelazu Horgoš zadržavanja na izlazu za teretna motorna vozila je 180 minuta, na prelazu Kelebija zadržavanja na izlazu za teretna motorna vozila je 180 minuta, a na prelazu Šid zadržavanja na izlazu za teretna motorna vozila je 120 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar