Izraelski avioni gađali Gazu

JERUSALIM – Izraelski avioni gađali su noćas Gazu, kao odgovor na napad militantne palestinske grupe Hamas prethodne noći, izjavili su očevici, a sirene su upozorile na raketnu vatru sa ove palestinske teritorije prema jugu Izraela.

Napad se dogodio u isto vreme kada je Izrael u Vašingtonu potpisao sporazum sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Bahreinom o formalnom uspostavljanju odnosa, piše AP.

Očevici su rekli da je meta vazdušnog udara bila baza za obuku pripadnika militantne grupe Hamas, koja kontroliše Gazu. Izraelska vojska, koja nije potvrdila informacije o vazdušnom udaru, saopštila je da je vazdušna opasnost oglašena u izraelskim naseljima na granici sa Gazom.

Nekoliko časova ranije, u raketnoj vatri palestinskih militanata iz Gaze ranjeno je dvoje ljudi u izraelskom naselju Ašdod.

Izrael, Ujedinjeni Arapski Emirati i Bahrein potpisali su u utorak istorijski sporazum o uspostavljanju diplomatskih odnosa u prisustvu američkog predsednika Donalda Trampa u Beloj kući.

Dokument pod nazivom Sporazum Abraham potpisali su izraelski premijer Benjamin Netanjahu, ministar spoljnih poslova UAE Abdulah bin Zajed i šef diplomatije Bahreina Abdulatif bin Rašid Alzajani uz posredstvo američkog predsednika Donalda Trampa.

Ni predsednik Donald Tramp, ni izraelski premijer Benjamin Netanijahu nisu pomenuli Palestince u svojim izjavama na ceremoniji potpisivanja, ali su ministri spoljnih poslova UAE i Bahrein govorili o važnosti stvaranja palestinske države.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar