Jača saradnja gradova doprinosi razvoju odnosa SRB i Maroka

RABAT – Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Maroku sa gradonačelnikom Rabata Mohamedom Sadikijem, a u razgovoru istakao da unapređenju i razvoju odnosa dve zemlje naročito može da doprinese i jačanje partnerskog odnosa prestonica, Beograda i Rabata.

Selaković je rekao i da je zaista impresioniran razvojnim projektima Rabata, grada u kome se, kako je ukazao, iz godine u godinu oseća poboljšanje kvaliteta života i koji sigurnim putem ide ka tome da postane prva zelena prestonica.

Dodao je da razmena iskustava između Rabata i Beograda, pomaže razvoju prijateljskih odnosa dve prestonice i dve države.

Selaković je rekao da je zadivljen onim što rukovodstvo Rabata, a u skladu sa željom kralja Muhameda VI, radi na unapređenju uslova života i daljem razvoju grada.

Šef srpske diplomatije je izrazio uverenje da će trenutak koji svi željno očekuju – kraj pandemije kovida 19, doći što pre, da bi sledeću godinu proslavili kao 65. godišnjicu naših diplomatskih odnosa, u kojoj će upravo dva glavna grada imati važnu ulogu.

„Srdačne čestitke rukovodstvu grada Rabata, da imaju sve više i više uspeha u budućem radu“, poručio im je Selaković.

On je dodao i da je impresioniran posetom Muzeju savremenih umetnosti u Rabatu, te da projekat tog grada kao kulturne prestonice pleni uspesima i ostvaruje se na izuzetan način.

Selaković, gradonačelnik Sadiki, glavni inženjer i glavni arhitekta obišli su i projekte „Loranžeri“ i „La Marina“, odnosno „Rabat na vodi“ koje gradi firma „Igl Hils“, poznata po „Beogradu na vodi“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar