Jake snežne oluje i dalje prave probleme na jugozapadu SAD

LOS ANĐELES – Usled jakih snežnih oluja u jugozapadnom delu Sjedinjenih Američkih Država hiljade stanovnika ostalo je bez električne energije, preneo je BBC.

U poslednja 24 sata 76 centimetara snega palo je u severnom delu Kalifornije, što je izazvalo nestanak struje i zatvaranje puteva, uključujući i 112 kilometara međunarodne deonice puta 80 u Nevadi.

Preko vikenda južni deo Kalifornije bio je pogođen kišnim olujama zbog čega je došlo do pucanja dalekovoda i plavljenja ulica.

Nacionalna meteorološka služba u Nevadi saopštila je da se jake snežne oluje očekuju i danas, meteorolozi kažu da postoji mogućnost da putovanja u tom regionu budu otežana nekoliko dana.

Oni, takođe, upozoravaju na opasnost od lavine u delovima Nevade, Jute, Montane, Kolorada, Ajdaha i Kalifornije.

Vlasti u blizini Rena kažu da su tri osobe povređene usled slabe vidljivosti na međudržavnom putu 395, a nestanak struje uticao je i na stanovnike Oregona kao i na druge delove SAD iako je najgore bilo u severnom delu Kalifornije.

BBC navodi da je Nacionalna meteorološka služba u Montani najavila „opasno hladan vetar koji može izazvati promrzline na goloj koži za manje od pet minuta“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar