Japanski poslanik i jutjuber dobio otkaz jer se nije pojavljivao na sednicama

TOKIO – Poslanik japanskog parlamenta i jutjuber koji je popularnost stekao tako što je ogovarao slavne ličnosti, dobio je danas „otkaz“ u parlamentu jer nikada nije došao na posao.

Kako navodi Bi-Bi-Si, Jošikazu Higašitani je prvi japanski poslanik koji je izbačen iz parlamenta, iako se tamo nikada nije ni pojavio.

On nijednog dana nije prisustvovao parlamentarnim sednicama otkako je izabran na tu funkciju pre sedam meseci, zbog čega mu je disciplinski odbor parlamenta oduzeo poslanički status.

Izabran je kao poslanik u gornjem domu prošlog jula, a poznatiji je kao jutjuber, koji na svom kanalu komentariše tračeve o slavnim ličnostima.

Veruje se da Higašitani, koji je dobio nadimak „poslanik koji se nije pojavio“, živi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, i da je do sada izbegavao da prisustvuje parlamentu zbog straha da će biti uhapšen zbog optužbi za prevaru i klevetu poznatih ličnosti, prenosi britanski javni servis.

On je jedan od dva člana izabrana iz redova opozicione partije Seijika-joši-48, poznate po tome što redovno menja ime zbog publiciteta.

Prošle nedelje, parlament je zahtevao od Higašitanija da odleti u Tokio i lično se izvini u sali zbog svog odsustva, što je od strane medija protumačeno kao njegova poslednja šansa za iskupljenje.

On se, međutim, nije pojavio na plenarnoj sednici i umesto toga je na svom Jutjub kanalu objavio da ide u Tursku, kao i da planira da svoju platu donira za pomoć toj zemlji pogođenoj zemljotresom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar