Jedini ruski nosač aviona „Admiral Kuznjecov“ potonuo prilikom remonta (video)

Jedini ruski nosač aviona Admiral Kuznjecov oštećen je tokom popravke na severu zemlje nakon što je dok na kojem se nalazio potonuo, a kran se obrušio na palubu.

Ovaj nosač korišćen je u vojnoj kampanji Rusije u Siriji kao podrška sirijskom predsedniku Bašaru al Asadu. Avioni su izvodili napade na snage sirijskih pobunjenika, prenosi Rojters.

Nosač se nalazio na jednom od najvećih dokova u svetu u blizini Murmanska nadomak baze severne ruske flote, a trebalo je da do 2021. godine bude ponovo u potpunosti operativan.

Guvernerka Murmanska Marija Kovtun poručila je u saopštenju da je usled potopa doka na kojem je nosač stajao, bila pokrenuta akcija spasavanja 71 osobe koje su se nalazile na nosaču, a nosač je uspešno izvučen pre nego što je dok potpuno potonuo.

Nadležni su saopštili da je pokrenuta krivična istraga o uzrocima ove nezgode kao i da je jedna osoba nestala a da je četvoro njih primilo lekarsku pomoić usled hipotermije koju su zadobili u vodi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nosač avionanosač aviona Admiral Kuznjecovrusija
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Senović

    Samo sam otvorio da vam kažem da lažete

  • čudim se

    Nosač aviona potonuo?To je vaša vest i to u bombastičnom naslovu?Ima li neko među vama ko uopšte čita,sa razumevanjem,šta je napisano,koo…aman bre,deco,saberite se!Možda ja grešim i da je ovo plasirano uz ostrašćenost.