Jens Stoltenberg: „Član o kolektivnoj odbrani ne važi za Ukrajinu“

BRISEL – NATO princip kolektivne odbrane ne važi za Ukrajinu, ali alijansa podržava ovu zemlju na različite načine, poručio je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

„Ukrajina je partner NATO, nije članica saveza. Dakle, naša klauzula o kolektivnoj odbrani, član 5, ne primenjuje se na Ukrajinu“, izjavio je Stoltenberg na konferenciji za novinare u Briselu, navodi TAS S.

AP Photo/Olivier Matthys

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radović

    Kada se rasparča USA biti će interesantno posmatrati kako će reagovati ostatak svijeta i dali će se suknuti da brane pojedine države koje su se odvojile od onih koje su ostale zajedno? Logika i zdrav razum kaže da ih treba ostaviti da to same rešavaju.Kada je USA danas u pitanju, oni svoj nos guraju svugdje gdje mogu napraviti haos i mržnju, samo neznam koliko će to još dugo trajati.Ukraina je do juče bila sa Rusijom i logično je da joj je Rusija bliža i preča od USA.Kad se stvari naopako okrenu onda umre logika i zdrav razum se pomuti.To je slučaj kad pijan čovjek zaluta u tuđu kuću i ponaša se kao da je u svojoj a nemože da se snađe ni gdje je ni šta je.