Jezivi detalji zločina: Počelo suđenje majci koja je ubila petoro dece

U Nemačkoj je u ponedeljak počelo suđenje ženi za koju se sumnja da je ubila petoro svoje dece od 1 do 8 godina. Suđenje počinje deset meseci nakon tog tragičnog događaja koji je potresao javnost u zemlji i svetu.

Kristijana K. će se na sudu u Vupertalu, na zapadu Nemačke, suditi za pet ubistava. Preti joj doživotni zatvor.

Dvadesetosmogodišnja žena je sve do sada tvrdila da je nevina i motiv ubistva još treba da se utvrdi, navodi državno tužilaštvo. Na prvom saslušanju odlučila je da se brani ćutanjem. Nije joj dijagnostifikovan nikakav psihički poremećaj.Tragedija se dogodila 3. septembra u porodičnom domu u Solingenu.

Prvo ih je drogirala, a zatim zadavila u kadi punoj vode

Kako se navodi u optužnici, majka je deci za doručak stavila drogu u piće kako bi ih uspavala. Zatim je napunila kadu vodom i pripremila im igračke kako bi im privukla pažnju. Onda ih je probudila i jedno po jedno odvodila u kupatilo, gde ih je gušila i davila.

Nakon toga ih je zamotala u peškir i položila na krevet, gde su beživotna tela tri devojčice od 1, 2 i 3 godine i dvojice dečaka od 6 i 8 godina pronađena.

Njihova majka se tog dana bacila pod voz na železničkoj stanici u obližnjem Dizeldorfu, ali je preživela pokušaj samoubistva.

Najstariji sin, koji je tog dana rano otišao u školu, umakao je sudbini svoje braće i sestara.

Žena, koja je od tada u pritvoru, rekla je da se maskiran muškarac ušunjao u njen stan i ubio njenu decu. Ali nije pronađen nikakav dokaz u prilog takvoj tvrdnji. Kristijanina majka, kojoj je napisala da su deca mrtva, pozvala je policiju.

Očekuje se da će suđenje trajati barem do sredine avgusta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

decamajkanemačkaubistvo
Komentari (0)
Dodaj komentar