Jezivo upozorenje Eskima: Zemlja se pomerila!

Ako se osvrnemo na ono što se događalo u svetu u proteklih nekoliko godina, očigledno je kako se broj prirodnih katastrofa i elementarnih nepogoda povećao. Neki za to krive globalno otopljenje, čovečanstvo i naš način života, dok su drugi uvereni kako je sve to samo dio prirodnih ciklusa prirode.

U leto, u julu 2017, masivni lednik od nekoliko triliona tona, četiri puta veći od Londona, odlomljen i odplutao od Antarktika. Pod imenom A68, monstruozni ledeni breg koji ima 5800 kvadratnih kilometara odlomio se od Larsen C ledenog pokrova. Prema izveštajima, to je jedan od najvećih lednika ikad odlomljenih od Antarktika čiji je volumen dvostruko veći od jezera Erie, pokazalo je MIDAS izveštaj, prenosi Express.hr.

Prema brojnim stručnjacima, to ne samo da je zabrinjavajuće – to je alarmantno. Izveštaji pokazuju kako globalno otopljenje nije nikad bilo tako opasno kao danas, a prema američkim izveštajima u delovima te zemlje prosečna je temperatura porasla je i do 5 stepeni.

Međutim, masivni lednik koji se nedavno odlomio je tek početak, upozoravaju stručnjaci.

Prema eksimskim starešinama, koji su tradicionalno izvrsni vremenski prognostičari jer žive u skladu s prirodom, izučavajući poprilično jednostavne, ali često zanemarene signale, problem nije samo u globalnom otopljavanju. Naime, ti domoroci u arktičkim regijama Kanade, SAD-a i Grenlanda kažu kako klima nije krivac za sve, već se po njima, jednostavno rečeno „Zemlja pomakla“.

https://www.youtube.com/watch?v=RNhK67GftDk

To su jezivo upozorenje uputili NASI celoj globalnoj naučnoj zajednici, govoreći da je naša „planeta stenjala, a nebo se promenilo“, prenose mediji u regionu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

eskimiklimaupozorenje
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • KOBAC011

    Zemljina osa se pomerila 2011, kad je Japan i Fukušimu pogodio katastrofalni zemljotres. To je valjda poznato, i nisu nam potrebni vračevi da nas informišu.

  • sirmijum

    ovo nije od juče , nego od pre nekoliko godina kada je bila ona jeziva eksplozija u svemiru koju su stručnjaci okarakterisali ne kao bombu u kući nego u dvorištu . Zemlja je tada pomerena i malo se nagnula što je pokrenulo vode po celoj planeti .

  • goran manic

    … A šta ima novo u rialitijima?