Još jedna kazna: Putinu oduzet počasti crni pojas

Ruskom predsedniku Vladimiru Putinu oduzet je počasni crni pojas u tekvondou zbog napada njegove zemlje na Ukrajinu, saopštila je Svetska tekvondo federacija.

Tekvondo federacija sa sedištem u Seulu je, pozivajući se na svoj moto “Mir je dragoceniji od trijumfa”, osudila rusku vojnu akciju u Ukrajini, navodeći da “brutalni napadi na nevine živote“ predstavljaju narušavanje sportskih vrednosti poštovanja i tolerancije, prenosi agencija Rojters.

“S tim u vezi, Svetska tekvondo federacija je odlučila da oduzme počasni crni pojas 9. dana koji je dodeljen gospodinu Vladimiru Putinu u novembru 2013. godine” navodi se u saopštenju upravnog odbora federacije.

Ta organizacija će se pridružiti i Međunarodnom olimpijskom komitetu u zabrani isticanja ruske zastave i intoniranja ruske himne na svim međunarodnim takmičenjima.

Ovakva odluka je doneta nakon što je Međunarodna džudo federacija u nedelju saopštila da će suspendovati Putinov status počasnog predsednika i ambasadora ”u svetlu tekućeg ratnog sukoba u Ukrajini“.

Druge sportske organizacije poput FIFA i UEFA suspendovale su sve ruske selekcije i klubove iz takmičenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Vladimir Putin
Komentari (7)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radović

    Za ovoga što se prestavlja kao zglobni skoč.E pa vidjet ćemo za taj deveti dan kome se ti očito raduješ.A bolje je biti bez bilo čega nego bez pameti. Jer se sve to može kupiti, a pamet nemože.Sa drugoSrbijancima će biti obračun uskoro jer jedino tako možemo spasiti i Srbe i Srbiju…….

  • milovan

    Mislim da bi ga najvise pogodilo ,da mu pljunu pod prozor. Ali toga se jos demokrate nisu setile. Tolika demokratija je na zapadu da ne dopustaju da bilo tko osim njih nesto kaze. Sve novine i televizije zabranili i sada pisy sta hoce.Demokratski.

  • Anonimni

    Ovo je još jedan dokaz koliko je malo pravih vrijednosti danas u svijetu koje mogu biti po kazni oduzete… sem života naravno.

  • Boki®

    Uuu jbt, ko će da mu saopšti….😝

  • Darija

    Ne zna se šta će ga više pogoditi – da li to ili neučestvovanje Rusije na reviji nakaza, Eurosongu.

  • Zglobni Skoč

    I sad će devetog dana da mu spadne kimono, a za gaće se još ne zna.

  • Milorad Batajnica

    to ce ga jako pogoditi….